Kantkring de Kantzolder

De kantkring "De Kantzolder" heeft zich ten doel gesteld nieuwe kantontwerpen te maken door gebruik te maken van oude technieken. Dit kan door deze technieken op een moderne manier in het ontwerp te verwerken of deze technieken verder te ontwikkelen zodat ze in eigentijdse kantstukken tot hun recht komen.
De groep bestaat uit Lia Baumeister, Gon Homburg en Christa van Schagen. De naam is ontleend aan de oorspronkelijke ontmoetingsplaats. De groep kwam namelijk bijeen op een kerkzolder. Helaas is dit niet meer mogelijk en komen we thuis bij elkaar.
We hebben een aantal gezamenlijke werkstukken gemaakt, waaronder deze mobile met kristallen.

mobile met kantkristallen

 

In 2008 hebben we een boekje uitgegeven met gereconstueerde kanten uit de Prijscourant van de firma Willem Kops uit Haarlem. Deze prijscourant is uitgegeven in 1752 en bevat stalen van verschillende kanten, die waarschijnlijk in Frankrijk gemaakt werden en door de firma verkocht werden in Mexico. De oorspronkelijke catalogus ligt in het Stadsarchief van Haarlem.
Wij hebben voor dit boekje de kanten van de eerste 5 pagina's van deze catalogus gereconstrueerd. Het boekje is helaas uitverkocht. We zijn bezig met de volgende pagina's.

boekje met kanten van Kops
tentoongestelde kanten van Kops

©2021 Gon Homburg 06 53713715. Laatst gewijzigd: 7-01-2021